Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bratrstvo sv. Pia X. se hlásí k antikristu Františkovi

V reakci na "pastýřský" list olomouckého arcibiskupa-apostaty Graubnera ze dne 15. 11. 2019 napsal představitel Bratrstva sv. Pia X. v ČR, P. Tomáš Stritzko Graubnerovi otevřený dopis , v němž se proti jmenovanému "pastýřsému" listu ohrazuje a oznamuje, že kněží jeho Bratrstva mají neomezenou zpovědní fakultu od "papeže Františka". Doslova říká: "Řádnou zpovědní jurisdici kněží Kněžského bratrstva by mohli zpochybňovat jen ti, kteří Františka za papeže nepovažují."

K tomu je třeba poznamenat, že jen ti, kteří Františka za papeže nepovažují, mohou být pravověrnými katolíky. A kněží Bratrstva sv. Pia X. - protože Františa za papeže považují - katolíky nejsou a jimi udělená rozhřešení i ostatní svátosti jsou neplatné. Pokud mezi kněžími tohoto Bratrstva jsou nějací pravověrní, jsou povinni se od Bergoglia veřejně oddělit.

P. Stritzko ve svém otevřeném dopise také vysvětluje registraci svého Bratrstva na Ministerstvu kultury ČR. Pravověrné katolické církvi byla tato registrace nedávno odmítnuta, a to jedině z důvodu, že trvala na svých jasných křesťanských postojích vůči morálním i věroučným otázkám (gender ideologie, new age, náboženský synkretizmus atd.). Pokud by Bratrstvo bylo věrno učení arcibiskupa Lefebvra (vztah k pohanským náboženstvím, náboženská svoboda v Dignitatis humanae atd.), na MK ČR by rozhodně zaregistrováno nebylo.